VIVES WEBINAR: ONLINE LEREN EN ARRANGEREN
n deze tijd is de kracht van kennisdeling van groot belang. Het onderwijs is in de afgelopen maanden drastisch veranderd. Hierdoor is innovatie en ICT binnen het onderwijs in een stroomversnelling geraakt.
De Vives online kennissessies zijn er voor u als onderwijsprofessional die betrokken is bij de digitalisering van het onderwijs. Blijf professionaliseren, doe kennis op van onderwijsexperts en stel uw vragen direct aan de sprekers.
Voor de komende Vives webinars, welke maandelijks op verschillende woensdagen van 16:00 – 17:30 zullen plaatsvinden, zijn speciaal voor u de beste sprekers, innovators en ervaringsdeskundigen vanuit het onderwijsveld geselecteerd! De Vives Kennissessies zijn volledig online en gratis voor alle onderwijsprofessionals uit het PO,VO en MBO onderwijs (bij voorinschrijving).
Deze vierde Vives webinar staat gepland voor Woensdag 31 maart a.s. Deze webinar heeft als thema ‘Online leren en arrangeren’ en is met name gericht op alle onderwijsprofessionals vanuit het VO en MBO onderwijs.
Onderwijsexperts Bram van Tongeren en Tanay Sueli laten je zien hoe je leerkansen benut met Numo, het online leermiddel voor het inoefenen van basisvaardigheden.
De 2de sessie zal binnenkort worden aangekondigd.
Programma
16:00 – 16:40: Bram van Tongeren en Tanay Sueli – ‘Achterstanden’? Laat leerlingen groeien in talen en rekenen met Numo!
16:45 – 17:30: To be announced
Uw host: Stijn van Blankevoort (community manager Vives & IPON)
Sessie 1: 16:00 – 16:40
‘Achterstanden’? Laat leerlingen groeien in talen en rekenen met Numo!
“Corona-achterstanden? Wat bedoelen we daarmee?” vraagt onderwijsexpert Bram van Tongeren zich af. “Ik denk dat leerlingen ongelofelijk veel geleerd hebben het afgelopen jaar. Ze hebben leren omgaan met veel thuis zitten, verveling en onzekerheid. Ze hebben geleerd er de moed in te houden als het tegenzit, elkaar op andere manieren te ontmoeten, enzovoort. Het is voor scholen de kunst de draad weer op te pakken, te meten waar leerlingen staan wat betreft rekenen, wiskunde en taalvaardigheden en hen van daaruit vooruit te helpen. Numo is daar een handig online leermiddel voor,” aldus Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Muiswerk Educatief.
Tijdens deze kennissessie laat Bram samen met docent Tanay Sueli van het Zone College zien hoe we álle leerlingen op een slimme manier kunnen laten groeien in rekenen/wiskunde en talen. Of ze nu een ‘achterstand’ zouden hebben of niet.
Wat is Numo?
Numo is een online leermiddel voor rekenen/wiskunde en talen (Nederlands, Engels, Duits) van niveau ‘op weg naar 1F’ tot en met 4F.
Hoe werkt het?
In Numo oefenen leerlingen op hun eigen niveau aan een individueel oefenplan. Ze maken per leerstofonderdeel een diagnostische sprongtoets. Daarna krijgen ze instructie, oefenstof en feedback op maat. Het programma werkt adaptief. Daardoor volgt elke leerling zijn eigen route in zijn eigen tempo. Het docentendashboard geeft grip op de voortgang en het leerproces, zodat docenten precies zien wie nog begeleiding nodig heeft.
Hoe zit het met de motivatie van leerlingen?
Met Numo krijgen leerlingen inzicht in hun eigen leerproces. Ze zien hoe ze vooruitgaan en dat geeft vertrouwen. Bovendien verdienen leerlingen Numo’s door te oefenen. Daarmee kunnen ze leuke gadgets kopen waarmee ze Numo kunnen pimpen. Dit alles motiveert, waardoor leerlingen het oefenen volhouden!
Waar en hoe oefenen leerlingen?
Leerlingen kunnen thuis oefenen, maar ook op school. Dat kan op elk apparaat, óók op een smartphone.
Ruim 200 scholen gebruiken Numo al. Nieuwsgierig? Volg deze kennissessie en maak 8 weken gratis gebruik van Numo!